Translate

Wednesday 11 March 2015

Mobility in Romania


http://csei1sibiu.ro/wp/?p=3040

str. Filarmonicii, nr.18, Sibiu, Romania Tel / fax: 0269 210307 Email : scoala_speciala1@yahoo.com
11
MAR
2015

Vizita de lucru Sibiu – 4-8 martie 2015

Proiect multilateral Comenius
Mobility a passport to communication
 În perioada, 4-8 martie 2015, CSEI 1 a găzduit mobilitatea din România, în cadrul proiectului multilateral Comenius, „Mobility a passport to communication”.
Echipa de proiect ( Rodica Făgețan, Delia Stoicescu, Emilia Niculescu, Mihaela Mureșanu, Daniela Kondort, Ana Purcia, Delia Ciobanu, Bianca Felderă, Alexandra Moldovan) a prezentat școala și sistemul de învățământ special din România, povestea senzorială sub forma unei incursiuni în tradițiile orașului Sibiu și ale României în general.1
 A urmat turul școlii și prezentarea claselor de nivel primar și gimnazial.
La Muzeul Binder, împreună cu Emilia Niculescu, Alexandra Moldovan, Delia Prodea, Delia Stoicescu și Mirela Sărac Luncașu, profesorii din Europa au aflat despre legenda mărțișorului și au confecționat mai multe, cu materialele puse la dispoziție de către colegii români.
Elevii CSEI 1 au sărbătorit primăvara, împreună cu invitații din Europa, iar membrii fiecărei țări (Anglia, Belgia, Bulgaria, Grecia, Germania, Scoția, Polonia) au împărtășit aspecte din cultura țării proprii, elevilor din 7 clase.
Au urmat activitățile de outdoor learning, desfășurate la Păltiniș, sub atenta coordonare a profesorilor Alexandra Moldovan, Mihaela Mureșanu și Emilia Niculescu.
Șederea s-a încheiat cu un tur de oraș și incursiune în istoria și geografia orașului Sibiu, ghid ne-a fost doamna profesor Doina Barb.
6Mascota Mobi Berlin Bear, adusă de colegii din Germania a făcut și ea cunoștință cu orașul, urmând să se transforme într-un personaj specific românesc, ce va călători împreună cu Ana Purcia și Emilia Niculescu la Plovdiv, în Bulgaria.
Mobilitatea a fost un succes, am făcut schimb de impresii, experiență, know-how, iar țara noastră se bucură de o imagine foarte bună în ochii europenilor.
 Suntem mândri că suntem români!

No comments:

Post a Comment